Dijagnoza: Prehranom do zdravlja

20.03.2023.

12:39

Autor: HRT

Svake srijede na Drugom programu u poslijepodnevnom terminu prikazujemo emisiju Dijagnoza. U razgovoru s liječnicima i reportažama otkrivaju se istine i zablude vezane za određenu dijagnozu, potiče na aktivnosti koje preveniraju bolest te na pravodobnu terapiju nakon postavljanja dijagnoze. 

Tema emisije 22. ožujka, koja slijedi u 17:45, je prehranom do zdravlja, a gošća je dr. sc. Eva Pavić, univ. spec. dipl. ing. preh. tehn., KBC Zagreb.

Govorimo o uskoj povezanosti zdravlja i hrane. Što se smatra pravilnom prehranom? Govorimo o paradoksu modernog doba - uz svo obilje hrane postoje prehrambeni deficiti.

Zatim kako se optimalnom prehranom boriti protiv epidemije pretilosti, kako izaći iz začaranog kruga dijeta, te o najboljoj prevenciji već poznatoj dijetetičariima i nutricionistima.

Urednica i voditeljica je Sanja Kocijančić Petričević.

Emisiju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme nalaze se prethodno emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!