11:28 / 11.08.2021.

Autor: HRT

Dinastije: Čimpanza

Ponedjeljak, 30. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 30. kolovoza na Prvom

Foto: Dinastije / dokumentarna serija

Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Prva epizoda dokumentarne serije Dinastije, naziva Čimpanze, na rasporedu je u ponedjeljak, 30. kolovoza na Prvom programu u 20:10.

video thumb

Serija snimana više od četiri godine na veličanstvenim svjetskim lokacijama intiman je prikaz života nekih od najkultnijih životinja na svijetu. Kako pratimo njihove priče, svjedočimo nevjerojatnoj odlučnosti u zaštiti obiteljske loze kad su suočene sa suparnicima ili kušnjama teških uvjeta u kojima žive.

Ova prekrasno snimana serija istražuje složene odnose pet naših najslavnijih i najugroženijih životinja te prikazuje timski rad potreban za zadržavanje teritorija.

Od afričkog divljeg psa, koji se mora sukobiti s ambicioznom kćeri u opasnoj borbi za dragocjeno lovište, do mužjaka čimpanze, koji se očajnički pokušava vratiti na vlast nakon što ga je potukao suparnik u čoporu, serija vas uvlači u svaki dirljivi trenutak i svaku tužnu izdaju kojom jedinke nastoje stvoriti dinastiju koja će vladati generacijama.

Voditelj je David Attenborough.

Ponedjeljak, 30. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 30. kolovoza na Prvom

Foto: Dinastije / dokumentarna serija

Producent je Rupert Barrington, a izvršni producent Michael Gunton.

Dokumentarnu seriju DYNASTIES, koju su proizveli BBC Studios, BBC America, Tencent Penguin Pictures i France Télévisions, odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!