Divlja prostranstva

26.01.2023.

08:08

Autor: HRT

Četvorica prijatelja i rančera uzimaju pravdu u svoje ruke protiv korumpiranog šerifa i rančera tiranina. Ne propustite vestern Divlja prostranstva, redatelja Kevina Costnera, u nedjelju 5. veljače na Drugom programu u 22:20.   

Kevin Costner je gledateljima poznatiji kao izniman interpret brojnih i raznolikih likova: bio je Robin Hood, Wyatt Earp, predsjednik Kennedy, detektiv Elliott Ness. Međutim, on je i potpisao nekoliko filmova, među ostalima: Oscarima nagrađivani "Ples s vukovima", pustolovni "Vodeni svijet", znanstvenofantastični "Poštar", kao i ovaj vestern "Divlja prostranstva".

Naime, današnji filmovi ovoga žanra uglavnom slijede utabani put Clinta Eastwooda i Sergia Leonea, dok Costnerova "Divlja prostranstva" izuzetno podsjećaju na romantičarska ostvarenja Johna Forda, s mnoštvom suptilnih detalja i prekrasnih snimaka gotovo idealiziranoga krajolika. Jedan od uspjelijih vesterna posljednjih desetljeća.

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Foto: Divlja prostranstva / film

Četvorica nerazdvojnih prijatelja - ostarjeli Boss, spretni revolveraš Charley, kuhar mirne naravi Mose i dječak Button - žive odvojeno od civilizacije brinući se za svoju stoku. Kad im zatreba hrane za životinje, krenu u gradić Harmonville u kojemu vladaju korumpirani šerif i rančer tiranin, koji u došljacima vide neprijatelje svojega "carstva". Njihovi ljudi pretuku Mosea, pa Boss i Charley shvaćaju da će trebati braniti vrijednosti koje su nekoć vladale mjestom. Usred sve neizbježnijeg obračuna Charleyju će dodatnu snagu dati Sue, sestra mjesnog liječnika...

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Foto: Divlja prostranstva / film

Uloge tumače Robert Duvall, Kevin Costner, Annette Bening, Michael Gambon, Michael Jeter, Diego Luna, James Russo, Abraham Benrubi, Dean McDermott i Kim Coates.

Scenarist je Craig Storper.

Film originalnaog naslova OPEN RANGE snimljen je 2003. godine. 

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Foto: Divlja prostranstva / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!