Divlja trka

25.03.2022.

14:15

Autor: HRT

Subota, 9. travnja na Drugom

Subota, 9. travnja na Drugom

Foto: Divlja trka / film

Američko-kanadsku pustolovnu komediju Divlja trka ne propustite u subotu, 9. travnja, u 20:05 na Drugom programu HTV-a.

U otmjenom kasinu u Las Vegasu sve je spremno za novu hazardersku igru. Skupina svjetskih milijardera okupljena oko vlasnika kasina Donalda Sinclaira prati utrku nekoliko slučajno izabranih ljudi koji su u kasinu osvojili novčić koji ih je kvalificirao za neobično natjecanje. Natjecatelji moraju u što kraćem roku stići do gradića Silver Cityja u Novom Meksiku gdje se krije paket s dva milijuna dolara. Samo najbrži dobiva novac.

video thumb

Isprva zbunjeni Sinclairovim objašnjenjem, u grozničavu utrku za novcem pohitaju nogometni sudac Owen, zatim Vera Baker koja se upravo sastala sa svojom davno izgubljenom kćeri Merrill, dva brata lopova Duane i Blaine, glava četveročlane obitelji Pear, talijanski turist Enrico koji pati od narkolepsije, te budući odvjetnik Nick koji na početku utrke upozna lijepu i zagonetnu Tracy...

Subota, 9. travnja na Drugom

Subota, 9. travnja na Drugom

Foto: Divlja trka / film

"Samo je jedno pravilo: Nema pravila!". Tom rečenicom počinje lov na dva milijuna dolara u ovom filmu kojim je redatelj Jerry Zucker pokušao oživjeti podžanr all-star komedija. Zucker se referira na hit It's a Mad Mad Mad Mad World (1963.) redatelja Stanleyja Kramera u kojem je također niz poznatih glumačkih imena u ulogama slučajnih lovaca na skrivene milijune. Zucker, jedan od rodonačelnika suvremene komedije apsurda (Ima li pilota u avionu?) i redatelj blockbustera Duh, u svojoj je karijeri pomno birao projekte, pa je i ovaj film pripremao nekoliko godina.

Subota, 9. travnja na Drugom

Subota, 9. travnja na Drugom

Foto: Divlja trka / film

U tome mu je pomogao scenarist Andy Breckman koji je reinterpretirao Kramerov izvornik, ali i žanrovski istovjetne filmove The Cannonball Run (1981) i Planes, Trains and Automobiles (1987). Film nije samo zapletom sličan Kramerovom klasiku, već se redatelj odlučio i na stilske odrednice kinematografije šezdesetih, od kadriranja i kamere, do montaže i posvete pop-artu. Najviše pozornosti plijene slikoviti likovi. Slavnu i sjajnu glumačku ekipu predvode britanski komičari John Cleese i Rowan Atkinson kojima se pridružuju oskarovci Whoopi Goldberg, Cuba Gooding, Jr. i Kathy Bates.

Uz spomenute, u filmu RAT RACE iz 2001. godine glume i Lanei Chapman, Seth Green, Wayne Knight, Jon Lovitz, Breckin Meyer, Kathy Najimy, Amy Smart, Vince Vieluf.

Subota, 9. travnja na Drugom

Subota, 9. travnja na Drugom

Foto: Divlja trka / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!