Divlje jagode

17.05.2023.

07:23

Autor: HRT

Subota, 27. svibnja na Trećem

Subota, 27. svibnja na Trećem

Foto: Divlje jagode / film

"Divlje jagode" (1957.) jedan od najpoznatijih filmova Ingmara Bergmana iz razdoblja kada je taj švedski redatelj počeo stjecati ugled jednoga od najistaknutijih redatelja modernog svjetskog filma prikazujemo u subotu, 27. svibnja na Trećem programu u 20:25. Za scenarij je 1960. Bergman nominiran za Oscara, a film je osvojio Zlatni globus za najbolji strani film. Sudjelovao je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima na kojima je nominiran te osvajao nagrade.

Poznati liječnik, prof. Borg, putuje sa svojom snahom u sveučilišni grad Lund u kojemu treba primiti najveće akademsko priznanje za svoje zasluge liječnika i znanstvenika.

Odavno umirovljenom, već vrlo starom Borgu, to je možda posljednje putovanje u životu, a usputni susreti s jednim bračnim parom i troje mladih ljudi navest će ga da tijekom putovanja napravi sažetak svojega života.

U filmu glume Victor Sjöström, Ingrid Thulin, Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson.

Scenarij i režija Ingmar Bergman.

Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!