08:51 / 11.03.2021.

Autor: HRT

Divlji Bill

Petak, 26. ožujka na Drugom

Petak, 26. ožujka na Drugom

Foto: Divlji Bill / serija

U petak, 26. ožujka na Drugom programu u 22:35 ne propustite 1. epizodu serije Divlji Bill. Rob Lowe, šest puta nominiran za nagradu "Zlatni globus", glumi ambicioznog šefa policije iz Amerike koji odlazi u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi prodrmao policiju Istočnog Lincolnshirea, te usput i svoj život, u seriji koja nam na oštrouman i originalan način donosi portret policijske svakodnevnice.

Bill Hixon dolazi u Boston u Lincolnshireu, zajedno s 14-godišnjom kćeri Kelsey. Nadaju se da će pobjeći od nedavne bolne prošlosti. Bill ima diplomu iz kriminologije, završio je diplomski studij iz psihopatologije i doktorirao statističko mapiranje. Ima impresivne kvalifikacije te je spreman uhvatiti se u koštac s britanskim zločincima koristeći se statistikom, grafikonima i algoritmima. Britka je uma, oštra jezika, nezaustavljiva karaktera - Bill je itekako uspješan u svom poslu.

Čovjek koji je tri godine zaredom osvajao titulu najboljeg šefa policije u Americi idealan je kandidat koji će ostaviti trag na mjestu policijskog načelnika, i to ne samo drastičnim rezovima. Billa od samog početka ne zanima komu će se svidjeti. Došao je obaviti svoj posao te nestati koliko ga god brzo istrenirane noge mogu nositi.

Ali Bill će ubrzo otkriti da su ljudi u toj nepoznatoj zajednici jednako domišljati, cinični te teški kao i on. Ne trpe budale, autoritet, a bome ni algoritme. Bill je čovjek koji se cijeli život nastojao kloniti kaosa koji donosi ljudska prisnost pa će rezultati njegova obračuna s policijskom svakodnevnicom biti podjednako smiješni i opasni.

video thumb

Prema ideji Davida Griffithsa, Kylea Killena, Jima Keeblea i Dudija Appletona.

1. epizoda:
Ambiciozni američki policajac Bill Hixon stiže u Boston kako bi prodrmao policijsku ispostavu Istočnog Lincolnshirea, ali kada na dnevni red stigne najstariji mogući slučaj, prodrman će biti upravo Bill.

Uloge tumače Rob Lowe, Rachael Stirling, Bronwyn James i drugi.

Scenaristi su Jim Keeble i Dudi Appleton.

Redatelji su Charles Martin, Annie Griffin i John Hardwick.

Odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!