Divljina

27.04.2022.

12:06

Autor: HRT

Srijeda, 11. svibnja na Drugom

Srijeda, 11. svibnja na Drugom

Foto: Divljina / film

Američka biografska drama Divljina slijedi u srijedu, 11. svibnja, na Drugom programu u 21 sat. Film se temelji na memoarima Cheryl Strayed Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail, napisanima 2012. godine.

U lipnju 1995. godine, unatoč tomu što nema nikakva iskustva u pješačenju, tek razvedena Cheryl Strayed odlazi iz Minneapolisa kako bi prešla 1800 km od ukupnih 4200 km staze Pacific Crest Trail. Bit će to putovanje na kojem će upoznati sebe i iscijeliti rane...

video thumb

Film iz 2014. godine dobio je mnoge pozitivne kritike, osobito upućene glumačkim izvedbama Reese Witherspoon i Laure Dern. Obje su glumice bile nominirane za Oscara - R. Witherspoon za najbolju glavnu glumicu, a L. Dern za najbolju sporednu. Za svoju ulogu R. Witherspoon među ostalim još je bila nominirana za Zlatni globus, za Nagradu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti.

Uloge tumače i Thomas Sadoski, Michiel Huisman, Gaby Hoffmann i drugi.

Scenarist filma originalnog naslova Wild je Nick Hornby, a redatelj Jean-Marc Vallée.

Srijeda, 11. svibnja na Drugom

Srijeda, 11. svibnja na Drugom

Foto: Divljina / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!