11:36 / 04.02.2021.

Autor: HRT

Divljina

Ponedjeljak, 15. veljače na Drugom

Ponedjeljak, 15. veljače na Drugom

Foto: Divljina / film

Ne propustite 15. veljače na Drugom programu u 21:05 film Divljina (Wild) iz 2014. godine. Temelji se na memoarima Cheryl Strayed "Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail" napisanima 2012. godine.

video thumb

U lipnju 1995. godine, unatoč tomu što nema nikakva iskustva u pješačenju, tek razvedena Cheryl Strayed odlazi iz Minneapolisa kako bi prešla 1800 km od ukupnih 4200 km staze Pacific Crest Trail. Bit će to putovanje na kojem će upoznati sebe i iscijeliti rane...

Film je dobio mnoge pozitivne kritike, osobito upućene glumačkim izvedbama Reese Witherspoon i Laure Dern. Obje su glumice bile nominirane za Oscara - R. Witherspoon za najbolju glavnu glumicu, a L. Dern za najbolju sporednu. Za svoju ulogu R. Witherspoon među ostalim još je bila nominirana za Zlatni globus, za Nagradu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti.

Uloge tumače i Thomas Sadoski, Michiel Huisman, Gaby Hoffmann i drugi.

Scenarist je Nick Hornby, a redatelj Jean-Marc Vallée.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!