19:02 / 19.08.2021.

Autor: HRT

Dnevnik velikog Perice: Tko je pjevao, pjevao je

Petak, 20. kolovoza na Prvom

Petak, 20. kolovoza na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Na dodjeli nagrada na Sarajevo Film Festivalu serija "Dnevnik velikog Perice" osvojila je značajnu nagradu Srce Sarajeva za najbolju komediju u velikoj konkurenciji od 16 serija. O dobitnicima je odlučivao žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca. Redatelj serije je Vinko Brešan. Seriju možete pogledati ovaj tjedan na Prvom programu HTV-a od 22 sata, a sve propuštene nastavke naknadno putem HRT-ove platforme HRTi. U petak, 20. kolovoza, na rasporedu je peti nastavak serije koja prati priču obitelji Perice Šafraneka, dječaka iz Golikovog filma, u Zagrebu 60-ih godina prošlog stoljeća.

Neočekivanom pobjedom u radijskoj emisiji Mikrofon je vaš Peričina pjevačka karijera dobila je novi vjetar u leđa, a nastupi se redaju jedan za drugim. U privatnom životu ne može se pohvaliti takvim uspjesima - brak sa Željkom je gotov, a Nada je u rukama svog zaručnika.

Čak je i prijateljstvo sa Žnidom na velikoj kušnji. Jedina Peričina utjeha je dogovoreni nastup u Tucmanu, glavnom zagrebačkom plesnjaku, koji bi trebao potvrditi njegov zvjezdani status.

Petak, 20. kolovoza na Prvom

Petak, 20. kolovoza na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

U ostalim ulogama su Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Uroš Jakovljević, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Vid Balog, Hana Hegedušić i mnogi drugi.

Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi. U seriji će se, kao glumci, pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici.

Serija je dostupna u videoteci naše multimedijske platforme HRTi.

Petak, 20. kolovoza na Prvom

Petak, 20. kolovoza na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!