Dnevnik velikog Perice: Tko je pjevao, pjevao je

24.03.2021.

11:47

Autor: HRT

Ponedjeljak, 5. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 5. travnja na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

U ponedjeljak, 5. travnja na Prvom programu u 21:05 ne propustite 5. epizodu domaće dramske serije  Dnevnik velikog Perice. Domaća dramska serija zbiva se tridesetak godina nakon radnje kultnog filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli". Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produljujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

video thumb

Neočekivanom pobjedom u radijskoj emisiji Mikrofon je vaš Peričina pjevačka karijera dobila je novi vjetar u leđa, a nastupi se redaju jedan za drugim. U privatnom životu ne može se pohvaliti takvim uspjesima - brak sa Željkom je gotov, a Nada je u rukama svog zaručnika. Čak je i prijateljstvo sa Žnidom na velikoj kušnji. Jedina Peričina utjeha je dogovoreni nastup u Tucmanu, glavnom zagrebačkom plesnjaku, koji bi trebao potvrditi njegov zvjezdani status.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor ideje Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, izvršni producenti Suzana Pandek i Albino Uršić, producenti Biserka Mihalić i Željko Zima. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, skladatelj i glazbeni urednik Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažeri Vladimir Gojun i Hrvoje Mršić, majstor tona Igor Šegović, dizajner zvuka Frano Homen.

Za HRT seriju proizvodi producent Croatia film, a urednica serije je Zinka Kiseljak.

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

U ostalim ulogama su Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić i mnogi drugi.

Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi. U seriji će se, kao glumci, pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici.

Gledatelji seriju mogu premijerno pratiti ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatske televizije u 21:05, dok će na Trećem programu u nedjelju od 20:30 biti prikazivana verzija s audiodeskripcijom za slijepe i slabovidne osobe. Također, seriju se može pratiti i putem platforme HRTi, u čijoj će videoteci biti dostupne emitirane epizode.

Ponedjeljak, 5. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 5. travnja na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Ponedjeljak, 5. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 5. travnja na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!