Dnevnik velikog Perice: Tko pliva zlo ne misli

21.08.2021.

07:38

Autor: HRT

Živko Anočić

Živko Anočić

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Večeras na Prvom programu HTV-a u 22:10 slijedi posljednji, 6. nastavak serije Dnevnik velikog Perice. Serija je na dodjeli nagrada na Sarajevo Film Festivalu osvojila značajnu nagradu Srce Sarajeva za najbolju komediju u velikoj konkurenciji od 16 serija. O dobitnicima je odlučivao žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca. Redatelj serije je Vinko Brešan. Dnevnik velikog Perice prati priču obitelji Perice Šafraneka, dječaka iz Golikovog filma, u Zagrebu 60-ih godina prošlog stoljeća. Sve propuštene nastavke možete naknadno pogledati putem HRT-ove platforme HRTi.

U epizodi naziva Tko pliva zlo ne misli, nastup na glavnom zagrebačkom plesnjaku za Pericu je bio sudbonosan - riješio je sve nesuglasice sa Žnidom, a Nada je te večeri ostavila zaručnika. Izgledalo je kao da je sve došlo na svoje. No onda se dogodilo nešto što nitko nije očekivao - Zagreb je pogodila katastrofalna poplava. Cijeli južni dio grada, Trnje i Trešnjevka, našli su se pod vodom. No mutna savska voda u toj dramatičnoj noći prepunoj neizvjesnosti razbistrit će neke odnose i donijeti neočekivana savezništva...

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

U ostalim ulogama su Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić i mnogi drugi.

Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno smo mogli slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi. U seriji se, kao glumci, pojavljuju i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor ideje Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, izvršni producenti Suzana Pandek i Albino Uršić, producenti Biserka Mihalić i Željko Zima. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, skladatelj i glazbeni urednik Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažeri Vladimir Gojun i Hrvoje Mršić, majstor tona Igor Šegović, dizajner zvuka Frano Homen.

Za HRT seriju je proizveo producent Croatia film, a urednica serije je Zinka Kiseljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!