09:36 / 16.03.2022.

Autor: HRT

Dodjela glazbene nagrade Porin 2022.

Prijenos dodjele u četvrtak, 24. ožujka, na HTV1 i HR2

Prijenos dodjele u četvrtak, 24. ožujka, na HTV1 i HR2

Foto: logo / Porin 2022.

Najvažniji diskografski događaj godine - dodjela glazbene nagrade Porin - održava se u osječkoj dvorani Gradski vrt uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskog radija u četvrtak, 24. ožujka, s početkom u 20:10.

video thumb

Vidjet ćemo sve najbolje od glazbene produkcije protekle godine svih glazbenih žanrova - od rocka, jazza, klasične, do pop i zabavne glazbe...

Voditelji dodjele su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a publika, gledatelji i slušatelji uživat će u izvedbama sjajnih glazbenika i zvijezda naše glazbene scene - Darije Hodnik, Erica, Filipa Rudana, Gibonnija, Ivanke Mazurkijević, Katarine Krpan, Katarine Kutnar, Matije Cveka, Mayalesa, Nele, Saše Lozara, grupe Silente, Šimuna Matišića, Tine Vukov, TS Berde Banda, Urbana, Vanne, Vokalnog ansambla Brevis i Zvonimira Šestaka.

U ulozi prezentera vidjet ćemo poznata lica hrvatskog javnog života koji će na pozornici statue dodijeliti dobitnicima u deset od ukupno 37 kategorija - za album, pjesmu godine, novog izvođača, najbolji album zabavne, pop, jazz, klasične i alternativne glazbe te najbolju žensku i mušku vokalnu izvedbu

Porin za životno djelo bit će uručen duši slavonske i starogradske pjesme Veri Svobodi te jednom od naših najznačajnijih rock autora Juri Stubliću.

Scenarist je Mislav Donaj, redatelj Ivan Miladinov, a urednica prijenosa Andrijana Škorput.

Prijenos dodjela pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme možete pronaći i dodjele iz prethodnih godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!