15:35 / 12.11.2021.

Autor: HRT

Prijenos dodjele Nagrade hrvatskog glumišta

Srijeda, 24. studenoga na Prvom

Srijeda, 24. studenoga na Prvom

Foto: Dodjela Nagrade hrvatskog glumišta / prijenos

U srijedu, 24. studenoga, na Prvom programu u 20:10 prenosimo dodjelu Nagrade hrvatskog glumišta koju dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika za najbolja umjetnička ostvarenja na području drame, opere i baleta. Ovaj najznačajniji kazališni događaj u Hrvatskoj održava se već 29 godina, na datum kada je sa scene Zemaljskog kazališta, a današnjeg HNK u Zagrebu, prije 161 godinu prvi put odigrana kazališna predstava na hrvatskom jeziku.

video thumb

Nagrade se također dodjeljuju i za najbolja ostvarenja iz područja radijske i televizijske umjetnosti, a nakon objave nominiranih iz svake kategorije, poznati su nam i laureati za svekoliko umjetničko djelovanje.

Ove godine na svečanosti dodjele u HNK u izravnom prijenosu Hrvatske radiotelevizije Nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje iz područja dramskog stvaralaštva primit će Ivica Kunčević, redatelj koji preko 50 godina svog posvećenog umjetničkog djelovanja svojim opusom trajno promovira hrvatsko glumište i hrvatsku kazališnu scenu.

Ivica Kunčević režirao je oko stotinu predstava različitih žanrovskih i stilskih odrednica, od dječjih i modernih komada do hrvatskih i svjetskih klasika, a posebno se istaknuo svojim osebujnim redateljskim čitanjima dramske baštine.

Iz područja opere za svekoliko umjetničko djelovanje ovogodišnja laureatkinja je Ivanka Boljkovac, nacionalna prvakinja HNK u Zagrebu punih 40 godina, impresivnog staža u blistavoj karijeri koju su obilježili snažni, karakterni i zahtjevni likovi.

Autorski tim scenske provedbe čine: Joško Lokas, Tarik Filipović, Mislav Donaj i Ivan Miladinov. Redatelj izravnog prijenosa je Ivan Miladinov, producent je Tihomir Štivičić, a urednica Maja Gregl.

Prijenos, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!