17:18 / 18.03.2021.

Autor: HRT

Doktor Martin

Petak, 2. travnja na Prvom

Petak, 2. travnja na Prvom

Foto: Doktor Martin / serija

U petak, 2. travnja na Prvom programu u 10:15 prikazujemo 1. epizodu 5. sezone serije Doktor Martin. Ponovno pratimo Martina i Louisu - upravo su dobili dijete i međusobno si izjavili ljubav, no sve ostalo ostaje nejasno - uključujući djetetovo ime. Pred Martinom je preseljenje u London i novi posao, a u Portwenn stiže njegova zamjena. Martin se pokušava priviknuti na novu situaciju, želi postupiti ispravno prema Louisi, prema sebi i prema djetetu.

Nova sezona donosi nove izazove za Martina i Louisu kao novopečene roditelje i kao par. Martin se ponovno susreće sa svojom drugom tetom, Ruth Ellingham, forenzičkom psihijatricom, koja mu nudi neke zanimljive uvide, no koji nisu uvijek dobrodošli. Upoznajemo i novi lik, Morwennu Newcross, novu djelatnicu na prijamu pacijenata. Sezona donosi i mnogo izazova pred omiljene nam poznate likove: Bert je pred bankrotom i zadužuje se kod kamatara; Al se upušta u pustolovinu vođenja Ruthine farme; a Penhale je zatečen povratkom svoje bivše supruge.


Dr. Martin Ellingham suočava se s izazovima očinstva. Sinčić kojeg je donijela na svijet njegova partnerica Louisa Glasson, nakon što su se emocionalno udaljili jedno od drugoga, dramatično će im promijeniti život.Čangrizavi liječnik obiteljske medicine, nimalo spretan u ophođenju s pacijentima, planirajući povratak svojoj blistavoj karijeri u London, spakirao je kovčege kako bi mjesto prepustio novoj liječnici dr. Di Dibbs (Joanna Scanlan).Uz tolike turbulencije na profesionalnom planu, Martina nepripremljenog snalazi težak osobni udarac. Doznaje da je njegova teta Joan preminula od srčanog udara dok je bila za volanom...

Uloge tumače Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, Selina Cadell, John Marquez, Jessica Ransom, Eileen Atkins.

Scenarij Jack Lothian, režija Ben Bolt.

Odabrala je Martina Rajšek.

Petak, 2. travnja na Prvom

Petak, 2. travnja na Prvom

Foto: Doktor Martin / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!