Doktor Martin

21.11.2022.

12:18

Autor: HRT

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Foto: Doktor Martin / 7. sezona serije

Sedmu sezonu britanske dramske serije s elementima komedije Doktor Martin, s Martinom Clunesom u glavnoj ulozi, prikazujemo od utorka do petka na Drugom programu u 11 sati. Riječ je o svojevrsnome spin-offu komedije Spas za Grace iz 2000., nastale prema liku dr. Martina Bamforda. Nakon burnih događaja u prošloj sezoni Louisa odlazi majci u Španjolsku kako bi razmislila o vezi s Martinom. Nije samo Martinova i Louisina budućnost neizvjesna. 

Al Large pokušava pokrenuti novi biznis, no čini se da bi ga već prva zapreka mogla zaustaviti. Bert Large također je prisiljen na novi poslovni plan - morat će ostaviti svoj restoran. Teta Ruth, zbog zdravstvenog problema, mora izmijeniti planove za daljnju karijeru i mirovinu. Morwenna ima novu cimericu, svoju staru prijateljicu Janice. Otkriva da život u Portwennu može unijeti nove perspektive u stara prijateljstva. Penhale je napokon promaknut, no nakon što je dugo žudio za tim, suočava se s većim pitanjem - što mu je u životu zapravo najvažnije? Čak je i gđa Tishell na rubu sudbonosne odluke kada se suprug Clive vrati u njezin život i želi da pruže svom braku još jednu šansu.  

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Foto: Doktor Martin / 7. sezona serije

U prvoj epizodi, 29. studenoga, Martin nije siguran da će mu se Louisa vratiti. Što može učiniti da bude tako? Zna da se za opstanak svojeg braka mora pokušati promijeniti pa obećava Louisi da će krenuti na psihoterapiju. Scenarij epizode potpisuje Jack Lothian.  

Nakon prve psihoterapije kod dr. Rachel Timoney Martin shvaća da je naišao na sebi ravnoga sugovornika. Ako itko može pomoći Martinu da se promijeni, to je dr. Timoney... Sadržaj je to druge epizode koja je na rasprodu u srijedu, 30. studenoga. Scenarist je Julian Unthank.

U četvrtak, 1. prosinca, slijedi treća epizoda u kojoj Louisa želi upoznati Martinovu psihoterapeutkinju dr. Rachel Timoney, ali nije presretna kada Rachel predloži bračnu terapiju. Epizoda je nastala prema scenariju Charlieja Martina i Jacka Lothiana.

Louisa i Martin odlaze na prvu bračnu psihoterapiju - ne očekujući da će dobiti domaću zadaću. Peter Cronk, sada 15-godišnjak, pita Louisu bi li ga Martin primio na stažiranje u ordinaciji. U petak, 2. prosinca, ne propustite četvrti nastavak serije autora Dominica Minghelle.  

U seriji glume Martin Clunes (dr. Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absolom (Al Large), Selina Cadell (gđa Tishell), John Marquez (Penhale), Jessica Ransom (Morwenna Newcross), Eileen Atkins (teta Ruth Ellingham). Redatelj je Nigel Cole.

Seriju DOC MARTIN 7 odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!