19:35 / 04.12.2021.

Autor: HRT

Domovina

U noći na utorak, 6./7. prosinac na Drugom

U noći na utorak, 6./7. prosinac na Drugom

Foto: Domovina / serija

U noći na utorak, 6./7. prosinac, na Drugom programu HTV-a u 0:20 prikazujemo devetu epizodu sedme sezone špijunske serije Domovina.

Gromov kreće na put. Carrie ima probleme kod kuće. Saul i Wellington obrađuju Paleya.

Scenaristica epizode je Debora Cahn, a redatelj Nelson McCormick.

U noći utorak, 6./7. prosinca na Drugom

U noći utorak, 6./7. prosinca na Drugom

Foto: Domovina / serija

Domovinu u produkciji Fox 21 Television Studiosa za Showtime, za američku su televiziju prilagodili Alex Gansa i Howard Gordon, a serija se temelji na izraelskoj seriji Ratni zarobljenici Gideona Raffa.

Glavne uloge imaju Claire Danes i Mandy Patinkin, a glume i  Elizabeth Marvel (predsjednica Elizabeth Keane), Maury Sterling (Max Piotrowski), Linus Roache (David Wellington), Jake Weber (Brett O'Keefe), Morgan Spector (Dante Allen). Ova najbolja dramska serija televizijske kuće Showtime snima se u Richmondu u Virdžiniji.

Uz Gansu i Gordona, izvršni producenti sedme sezone (HOMELAND 7) su Chip Johannessen, Lesli Linka Glatter, Patrick Harbinson, Claire Danes, Michael Klick, Ron Nyswaner, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem.

Serija je dobila dvije nominacije za televizijsku nagradu Emmy 2018. godine: Mandy Patinkin za najboljeg sporednoga glumca u dramskoj seriji i F. Murray Abraham za najboljega gostujućega glumca u dramskoj seriji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!