14:42 / 02.05.2021.

Autor: HRT

Domovina

Četvrtak 6. svibnja na Drugom

Četvrtak 6. svibnja na Drugom

Foto: Domovina / 8. sezona serije

U četvrtak 6. svibnja na Drugom programu u 22:40 emitiramo posljednju 12. epizodu osme sezone serije Domovina.

Carrie priznaje Saulu da je pristala odati njegovu rusku vezu u zamjenu za crnu kutiju. Moli Saula da otkrije doušnikov identitet, ali on odbija jer bi time SAD ostao bez ključnih obavještajnih mogućnosti u Rusiji.

Četvrtak, 6. svibnja na Drugom

Četvrtak, 6. svibnja na Drugom

Foto: Domovina / 8. sezona serije

Podsjetimo, u posljednjoj sezoni Carrie Mathison liječi se nakon višemjesečnog okrutnog zarobljeništva u ruskom zatvoru. Njezino se tijelo oporavlja, ali pamćenje je i dalje oštećeno, što je problem za Saula koji je sada savjetnik za nacionalnu sigurnost novog predsjednika Warnera. Glavni prioritet Warnerove mlade administracije je završetak "vječnog rata" u Afganistanu pa Saul putuje na mirovne pregovore s talibanima.

Ali Kabul je pun ratnih vođa i plaćenika, fanatika i špijuna pa Saul treba veze i stručnost koji mu može dati samo njegova štićenica. Usprkos savjetu liječnika Saul moli Carrie da posljednji put ode s njim u lavlju jazbinu.

Uloge tumače Claire Danes (Carrie Mathison), Mandy Patinkin (Saul Berenson), Maury Sterling (Max Piotrowski), Linus Roache (David Wellington), Costa Ronin (Jevgenij Gromov), Nimrat Kaur (Tasnim Kurejši), Numan Acar (Hajsam Hakani).

Redateljica je Lesli Linka Glatter.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!