Domovina

04.11.2021.

12:28

Autor: HRT

Četvrtak, 18. studenoga na Drugom

Četvrtak, 18. studenoga na Drugom

Foto: Domovina / 7. sezona serije

U sedmoj sezoni Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađivane špijunske serije Domovina, s čijim emitiranjem počinjemo u četvrtak, 18. studenoga, na Drugom programu u 23:30, glavne uloge imaju Claire Danes i Mandy Patinkin. Ova najbolja dramska serija televizijske kuće Showtime snima se u Richmondu u Virdžiniji.

Na kraju prošle sezone nakon pokušaja atentata predsjednica Keane prekršila je obećanje koje je dala Carrie i naložila uhićenje bez optužnice dvjesto članova obavještajne zajednice, među njima i Saula Berensona. Na početku sedme sezone Carrie napušta posao u Bijeloj kući i seli se sestri Maggie odakle se sprema suprotstaviti Keaneičinoj administraciji i izboriti se za oslobođenje uhićenih kolega.

U prvoj epizodi Carrie i Franny žive s Maggienom obitelji u Washingtonu. Saul i dvjesto drugih saveznih zaposlenika uhićenih nakon pokušaja atentata na izabranu predsjednicu još su u zatvoru. Administracija predsjednice Keane je pod povećalom.

U seriji glume Claire Danes (Carrie Mathison), Elizabeth Marvel (predsjednica Elizabeth Keane), Maury Sterling (Max Piotrowski), Linus Roache (David Wellington), Jake Weber (Brett O'Keefe), Morgan Spector (Dante Allen), Mandy Patinkin (Saul Berenson) i drugi.

Četvrtak, 18. studenoga na Drugom

Četvrtak, 18. studenoga na Drugom

Foto: Domovina / 7. sezona serije

Domovinu u produkciji Fox 21 Television Studiosa za Showtime, za američku su televiziju prilagodili Alex Gansa i Howard Gordon, a temelji se na izraelskoj seriji Ratni zarobljenici Gideona Raffa. Uz Gansu i Gordona, izvršni producenti sedme sezone su Chip Johannessen, Lesli Linka Glatter, Patrick Harbinson, Claire Danes, Michael Klick, Ron Nyswaner, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem.

Serija je dobila dvije nominacije za televizijsku nagradu Emmy 2018. godine: Mandy Patinkin za najboljeg sporednoga glumca u dramskoj seriji i F. Murray Abraham za najboljega gostujućega glumca u dramskoj seriji.

Četvrtak, 18. studenoga na Drugom

Četvrtak, 18. studenoga na Drugom

Foto: Domovina / 7. sezona serije

Redateljica serije HOMELAND 7 je Lesli Linka Glatter.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!