Dr. Beck: Alergija na ambroziju

12.09.2023.

11:34

Autor: HRT

Od ponedjeljka do srijede na Prvom programu HTV-a u 11 sati na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici. 

U grčkoj mitologiji spominje se kao hrana bogova: tko je konzumira, postaje besmrtan. Ali u našem svijetu ambrozija je samonikla biljka, korov koji proizvodi veliku količinu peludnih zrnaca, jedan od najraširenijih alergena.

Izaziva alergijski rinitis, a nerijetko i astmu. Kako se boriti protiv te sve raširenije alergije? Što možemo učiniti sami da smanjimo negativan utjecaj ambrozije, koje su mjere prevencije? To su teme emisije koja je na rasporedu u ponedjeljak, 18. rujna.

Dr. Natko Beck

Dr. Natko Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Voditelj dr. Natko Beck, autorica i urednica projekta Gordana Škaljac Narančić, producentica Dunja Sablić Antičević, realizatorica Anamaria Corazza, urednica Tina Šimurina.

Osim na HRT1, emisiju Dr. Beck možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!