Dr. Beck: Disleksija/disgrafija

25.01.2023.

13:57

Autor: HRT

Četvrtak, 26. siječnja na Prvom

Četvrtak, 26. siječnja na Prvom

Foto: Dr. Beck / HRT

Od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu HTV-a u 13:15 na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici.  

U emisiji u četvrtak 26. siječnja govorimo o disleksiji i disgrafiji. Disleksija se odnosi na teškoće pri čitanju ili učenju čitanja a disgrafija na poteškoće svladavanja vještine pisanja. Disleksija i disgrafija nisu uvjetovane inteligencijom i ostalim sposobnostima.

Mnoge slavne i uspješne osobe imale su ovaj problem, među njima Albert Einstein, Winston Churchill, Leonardo da Vinci, Agatha Christie, John Lennon i mnogi drugi.

U emisiji govorimo o tome kako prepoznati disleksiju i disgrafiju. Koji su uzroci? Kako pomoći djeci ili odraslima koji imaju ovaj problem?

Koliko naš obrazovni sustav prepoznaje problem i pomaže djeci s ovim poteškoćama?  

video thumb

Voditelj emisije je dr. Natko Beck, a urednica i scenaristica Tina Šimurina. Realizatorica je Vesna Luković ŽarnUrednica projekta je Gordana Škaljac Narančić.

Emisiju pratite od ponedjeljka do četvrtka na Prvom u 13:15 kao i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Posjetite i Facebook stranicu emisije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!