Dr. Beck: Dječje srčane mane

06.02.2023.

13:54

Autor: HRT

Utorak, 7. veljače na Prvom

Utorak, 7. veljače na Prvom

Foto: Dr. Beck / HRT

Od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu HTV-a u 13:15 na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici.  

Sa srčanom manom se rodi jedno od 120 novorođenčadi. Srećom, mnoge od njih nisu opasne. Kod prirođenih srčanih mana najčešće dolazi do nepravilnog oblikovanja srčanih stijenki, zalistaka ili krvnih žila koje ulaze ili izlaze iz srca. To uzrokuje nepravilan protok krvi.

Utorak, 7. veljače na Prvom

Utorak, 7. veljače na Prvom

Foto: Dr. Beck / HRT

Neke srčane mane su vrlo ozbiljne i zahtijevaju kirurško liječenje. U emisiji Dr. Beck u utorak, 7. veljače,  govorimo o najčešćim dječjim srčanim manama. Kako se one liječe, imaju li takva djeca ograničenja u svakodnevnom životu, a kasnije i u donošenju životnih odluka poput trudnoće? Koliko je naš zdravstveni sustav spreman za liječenje i punu podršku djeci sa srčanim manama?  

video thumb

Voditelj emisije je dr. Natko Beck, urednica i scenaristica je Tina Šimurina, realizatorica Anamaria Corazza, a producent Damir Hanžek. Urednica projekta je Gordana Škaljac Narančić.

Emisiju pratite od ponedjeljka do četvrtka na Prvom u 13:15 kao i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Posjetite i Facebook stranicu emisije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!