Dr. Beck: Lupus

28.11.2022.

13:38

Autor: HRT

Dr. Beck

Dr. Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu HTV-a u 13:15 na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici. 

video thumb

Lupus je autoimuna bolest u kojoj organizam proizvodi protutijela na vlastite dijelove stanica te izaziva otekline, bol, oštećenja tkiva, upale, a može se manifestirati sistemski zahvaćajući više organskih sustava i/ ili na koži.

Postaviti dijagnozu lupusa nije jednostavno jer su simptomi i znakovi bolesti brojni i mogu se poklapati s drugim autoimunim bolestima. Za sada je poznato da lupus češće pogađa žene, javlja se u svim dobnim skupinama, ali najčešće se dijagnosticira u dobi od 15 do 45 godina. 

Sva lica bolesti koju još nazivaju i velikim imitatorom otkrit će nam u emisiji u utorak, 29. studenoga, naša eminentna imunologinja Dubravka Bosnić, dermatologinja Ines Lakos Jukić, a svoja će iskustva s nama podijeliti pacijentica Maruška Ivić.

Dr. Beck

Dr. Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Realizatorica Anamaria Corazzaurednica Tamara Peras.

Voditelj emisije je dr. Natko Beck.

Urednica projekta je Gordana Škaljac Narančić.

Emisiju pratite od ponedjeljka do četvrtka na Prvom u 13:15 kao i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Posjetite i Facebook stranicu emisije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!