Dr. Beck: Osteoporoza

08.12.2022.

15:47

Autor: HRT

Dr. Natko Beck

Dr. Natko Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu HTV-a u 13:15 na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici. 

video thumb

U emisiji "Dr. Beck" u ponedjeljak, 12. prosinca, govorimo o osteoporozi. Osteoporoza je metabolička bolest koju karakterizira smanjenje koštane mase zbog čega kost postaje manje čvrsta i podložna je prijelomima. U emisiji govorimo o tome zašto osteoporoza najčešće zahvaća žene u postmenopauzi. Koji su uzroci osteoporoze? Koja je uloga vitamina D i kalcija? Koje vježbe pomažu u prevenciji? Koju hranu trebamo jesti za zdravlje kostiju? Kako se dijagnosticira i liječi osteoporoza?

Scenaristica i urednica je Tina Šimurina, a realizatorica Vesna Luković Žarn.

Voditelj emisije je dr. Natko Beck.

Urednica projekta je Gordana Škaljac Narančić.

Emisiju pratite od ponedjeljka do četvrtka na Prvom u 13:15 kao i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Posjetite i Facebook stranicu emisije.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!