12:31 / 06.04.2022.

Autor: HRT

Drevne nadgradnje

Utorak, 19. travnja na Drugom

Utorak, 19. travnja na Drugom

Foto: Drevne nadgradnje / dokumentarna serija

U utorak, 19. travnja, u 20:05 na Drugom programu na rasporedu je drugi nastavak dokumentarne serije Drevne nadgradnje - Machu Picchu.

Smješten na 2430 metara nadmorske visine, u srcu peruanskih Andi, grad Machu Picchu na godinu obiđe 800.000 posjetitelja, a on je i danas najzanimljivije urbanističko rješenje civilizacije Inka. Dugi niz godina stručnjaci su bili fokusirani samo na citadelu. Danas, zahvaljujući tehnologiji, u mogućnosti su istražiti i tropske džungle koje ovaj grad okružuju te saznati što se krije ispod i u okolici grada.

video thumb

Vinuvši se u visine i spustivši u podnožje planina, stručnjaci za Machu Picchu iznijet će svoja najnovija opažanja te će uvesti posjetitelje na nikad prije posjećena područja.

Dokumentarnu seriju Ancients Superstructures 1, koja na jedinstven način proučava graditeljske misterije najpoznatijih drevnih građevina te ih istražuje iz različitih perspektiva, odabrala je Mira Vočinkić

Utorak, 19. travnja na Drugom

Utorak, 19. travnja na Drugom

Foto: Drevne nadgradnje / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!