Drevne nadgradnje: Angkor Wat

03.05.2022.

10:22

Autor: HRT

Utorak, 10. svibnja na Drugom

Utorak, 10. svibnja na Drugom

Foto: Drevne nadgradnje / dokumentarna serija

U utorak, 10. svibnja na Drugom programu u 20:05 prikazujemo prvu epizodu druge sezone dokumentarne serije Drevne nadgradnje. Druga sezona otkriva tajne Angkor Wata, Aje Sofije u Istanbulu te francuskog spomenika Louvrea. Ova građevinska čuda neka su od najproučavanijih spomenika na svijetu pa ipak i danas su neriješene zagonetke. Što ako je odgovor pred nama... ali ljudskom je oku nevidljiv?

Ova revolucionarna serija na jedinstven način proučava graditeljske misterije skrivene iza najpoznatijih drevnih građevina svijeta te ih istražuje iz različitih perspektiva. Od satelitskih i zračnih snimki sve do mikroskopske razine, svaka perspektiva otkriva nove podatke koji će razjasniti pitanja koja su povjesničare mučila.

video thumb

1. epizoda: Skriven u džunglama Kambodže nalazi se najveći hram koji je ikad izgrađen - veličanstveni Angkor Wat. Arheolozi se sada služe novim tehnologijama i ovu građevinu promatraju putem satelitskih i zračnih snimki te na molekularnoj razini, ne bi li otkrili više o zagonetkama ovog UNESCO-va mjesta svjetske baštine. Kako je izgrađen ovaj fantastični hram? Što još možemo otkriti o legendarnom izgubljenom gradu koji se pokraj njega nalazio? 

Utorak, 10. svibnja na Drugom

Utorak, 10. svibnja na Drugom

Foto: Drevne nadgradnje / dokumentarna serija

Dokumentarnu seriju Ancients Superstructures 2 odabrala je Mira Vočinkić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!