Druga strana: Od Šibenika do Korčule preko Švedske

26.10.2021.

18:21

Autor: Željko Kardum/HRT

Igor Radovanović i Željko Kardum

Igor Radovanović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Vjerovali ili ne, najkraći investicijski put od Šibenika do Korčule ide preko Švedske. Ključ rješenja su tri riječi: Testament, Dalmatiner i Merga Victa. Više o svemu u novom izdanju emisije Druga strana u kojoj gostuje Igor Radovanović. Emisija je na rasporedu u srijedu, 27. listopada, u 21 sat na Četvrtom programu HTV-a.

video thumb

Kako od poljoprivredne zadruge u stečaju i zemljišta na bivšem vojnom poligonu pokrenuti startup i doći do zlatnih nagrada na londonskom Decanteru?

Uvriježeno je mišljenje da se bavljenje poljoprivredom ne isplati. Osim ako ne dobivate državne poticaje za državno zemljište koje su vam dodijelili, a vi ga potom dajete u podzakup.

Igor Radovanović i Željko Kardum

Igor Radovanović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Mi donosimo potpuno drugačiju priču. Dva propala poslovna projekta ponovni uzlet doživljavaju uz pomoću švedskih investitora.

Tri mlada domaća enologa, zapuštena zgrada poljoprivredne zadruge Jedinstvo i mladi vinograd na bivšem vojnom poligonu kraj Šibenika bili su dovoljni. Šveđani su dali novac i nisu se htjeli miješati u proizvodnju nego samo u financijsko upravljanje projektom. I isplatilo se. Sve o vrlo uspješnom vinskom startupu reći će nam korčulanski enolog, direktor Black Island Winery, Igor Radovanović.

Igor Radovanović i Željko Kardum

Igor Radovanović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi. Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.

Reprizni termin ovotjedne Druge strane je u srijedu u 4:10 te u subotu, 30. listopada, u 15:35 na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!