Druga strana: Stranci ne postoje (poslovna filozofija korporacije)

18.01.2022.

18:45

Autor: Željko Kardum/HRT

Goran Krizmanić i Željko Kardum

Goran Krizmanić i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Kako strateški promišljaju najveće svjetske kompanije? Kako smanjuju rizik i prepoznaju tržišne trendove budućnosti? Samo za Drugu stranu progovara direktor jedne njihove divizije. Slavonac iz Zagreba, s adresama u Johannesburgu, na Mauricijusu i Parizu, ali i sa srcem u Poljudu - Goran Krizmanić

video thumb

Emisija je na rasporedu u srijedu, 19. siječnja, u 21 sat na Četvrtom programu HTV-a.

Korporacije su često moćnije od država, tu stranci ne postoje.

Njegova je to najcitiranija rečenica. Rođen u Požegi, školovan u Zagrebu pa malo u Engleskoj, od 2001. radi u Toyota grupi, a od 2016. generalni je direktor njezine automobilske divizije za afričko područje.

Goran Krizmanić i Željko Kardum

Goran Krizmanić i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Karijeru je počeo u servisu i montaži Končar dizala, prešao u korejski Daewoo Motors. Sve ostalo je samo dvadeset godina duga međunarodna karijera u multinacionalnoj kompaniji i firmama u njenom vlasništvu. Samo za Drugu stranu otkrit će nam poslovnu filozofiju korporacije.

Kako Toyota mudro upravlja ljudskim resursima i budućim prihodima sa tržišta u ekspanziji? Kako se prilagođava kupcima? I jeste li znali da osim Toyote, distribuiraju i Suzuki, Peugeot, Citroën, Mitsubishi, Volkswagen i Mercedes? Gost emisije je Goran Krizmanić.

Goran Krizmanić i Željko Kardum

Goran Krizmanić i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi. Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.

Reprizni termin ovotjedne Druge strane je u srijedu u 4:10 te u subotu, 22. siječnja, u 15:35 na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!