19:43 / 23.03.2021.

Autor: Željko Kardum/HRT

Druga strana: Biste li kupili rabljeni auto od ovog čovjeka?

Dimitrije Trbović i Željko Kardum

Dimitrije Trbović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Ljudi jednako vjeruju prodavačima rabljenih automobila i političarima. I jedni i drugi puno obećaju sve dok ne uzmu vaš novac. Američka uzrečica "biste li kupili rabljeni auto od ovog čovjeka?" znači da toj osobi ne možete vjerovati. Može li globalna digitalizacija autoindustrije i nova hrvatska digitalna platforma promijeniti ovu staru dogmu, pogledajte u Drugoj strani HTV-a, koja je na rasporedu u srijedu 24. ožujka u 21:10 na Četvrtom programu HTV-a.

video thumb

Američka uzrečica "Would you buy a used car from this man?", bila je moto Demokratske kampanje protiv republikanskog predsjednika Nixona davne 1960. godine. Od tada pa do danas prošlo je 60 godina, ali kupnja polovnih automobila i dalje se uglavnom zasniva na povjerenju i usmenoj preporuci. Nije li čudno da se ovaj arhaični način prenošenja povjerenja s koljena na koljeno tek nešto malo modificirao?

Dimitrije Trbović i Željko Kardum

Dimitrije Trbović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Imamo samo neke pomoćne digitalne alate djelomične provjere laže li nam prodavač ili ne, te certifikate da neki od njih nisu već dugo nikoga prevarili!

Zašto svi kreću od poštenja prodavača, a ne od potreba kupca? I zašto nije došlo do konsolidacije u automobilskoj industriji, govori direktor Neostara, novog hrvatskog startupa, platforme koja želi radikalno promijeniti filozofiju trgovine, Dimitrije Trbović.

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini. Osim na HTV4, pratiti ju možete i preko naše multimedijske platforme HRTi, čija videoteka pruža dostupnost emitiranih izdanja.

Reprizni termin emisije je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV4.

Posjetite i YouTube kanal emisije Druga strana.

Dimitrije Trbović i Željko Kardum

Dimitrije Trbović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!