22:08 / 30.03.2021.

Autor: HRT

Druga strana: Porezi na donacije i humanitarna pomoć

Đurđica Mostarčić i Željko Kradum

Đurđica Mostarčić i Željko Kradum

Foto: Druga strana / HRT

I ove srijede, 31. ožujka na Četvrtom programu u 21:10 u emisiji Druga strana doznat ćete koji su to sigurni putevi kroz bojno polje poreznih zakona te što učiniti da vaša donacija zaista i stigne onima kojima je namijenjena. Neokrznuta i u cijelosti. Gošća je Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa HOK-a. Reprizno izdanje emisije pogledajte u subotu, 3. travnja na HTV4 u 15:30.

video thumb

Ima li veće frustracije nego kad nekom odlučite donirati ili humanitarno pomoći, a onda i vi i on na to morate platiti porez?

Kako proći kroz minsko polje poreznih zakona i ostati neokrznut? govori predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske Obrtničke Komore i „Šaptačica poduzetnicima“, Đurđica Mostarčić.

Nakon Korone, potresa i drugih elementarnih nepogoda puno je ljudi u potrebi. Država, čak niti uz pomoć Europske unije, nije u stanju i nema dovoljno sredstava sanirati posljedice. Tu uskaču pojedinci, organizacije, privatni poslodavci, humanitarne akcije, donacije i direktna pomoć. No, tu sad dolazi do borbe sa birokracijom. Kako novac, robu i usluge koje skupite potrebitima izmaknuti iz poreznih škara države? Kome sve smijete i koliko dati? Na koji način? Na što paziti da sebi ili onom kojem pomoć dajete, ne stvorite novu poreznu obvezu?

Urednik i voditelj je Željko Kardum.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!