Druga strana: Koliko je "baština" ekonomski potentna?

01.12.2021.

21:28

Autor: Željko Kardum/HRT

Dragana Lucija Ratković Aydemir i Željko Kardum

Dragana Lucija Ratković Aydemir i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

U srijedu 1. prosinca na Četvrtom programu u 21 sat prikazujemo novo izdanje emisije Druga strana. Gošća emisije je Dragana Lucija Ratković Aydemir,  osnivačica i direktorica Muza.

Ima li u kulturi i za kulturu novca? Tko se želi baviti muzejima i kulturnim projektima koji životare na minimalcu i ovise o oskudnim sredstvima ministarstva?

A što ako kulturi pridodamo turizam? Koliko isplativo je privatnoj firmi ulaziti u ovaj javni sektor?

Na sva ova pitanja odgovaraju MUZE. Šest žena, jedna firma, petnaest godina na hrvatskom tržištu.

video thumb

MUZE d.o.o. su privatna firma u sektoru koji je uglavnom javni. Osnovana je 2005. za „interpretaciju baštine te menadžment u kulturi i turizmu“.  Kad čujete ovu definiciju uglavnom pomislite: „još jedna izmišljena konzultantska firma u kulturi za trošenje javnog novca“.

No, pričekajte i zaključak donesite tek na kraju emisije. Oni već petnaest godina stvaraju različite baštinske identitete lokalnih zajednica diljem Hrvatske i osmišljavaju održive kulturno turističke atrakcije.

Koliko to uopće vrijedi? Kome? Tko sve to skupa plaća? Je li dugoročno održivo? I kako utječe na poduzetničko okruženje? Na sva ova pitanja odgovor daje osnivačica i direktorica Muza, gospođa s dva imena i dva prezimena, Dragana Lucija Ratković Aydemir.

Dragana Lucija Ratković Aydemir

Dragana Lucija Ratković Aydemir

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi. Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.

Reprizni termin ovotjedne Druge strane je u srijedu u 4:10 te u subotu, 4. prosinca u 15:35 na HTV4. 

Dragana Lucija Ratković Aydemir i Željko Kardum

Dragana Lucija Ratković Aydemir i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!