Druga strana: "Ozbiljna igra" - kako prodati nedovršeni proizvod?

07.12.2021.

17:12

Autor: Željko Kardum/HRT

 Tomislav Pongrac i Željko Kardum

Tomislav Pongrac i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

U srijedu, 8. prosinca, na Četvrtom programu u 21 sat prikazujemo novo izdanje emisije Druga strana.

Kako pronaći 2,7 milijuna kupaca, i svakom od njih prodati vlastiti, nedovršeni, virtualni proizvod za 19 dolara po komadu? Prilikom prodaje objasnite im da ne znate točno kad će proizvod biti dovršen, ali im već sada naplatite 60 milijuna dolara. Povrh toga, baš za taj poslovni pothvat dobijete nagradu Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore!

video thumb

Globalno gospodarstvo i svjetska tržišta ne počivaju više na fundamentima, tvornicama, sirovinama i gotovim proizvodima, nego na očekivanjima i novim ekonomskim disruptorima. Na krilima tog poslovnog modela nastao je Scum - najuspješnija hrvatska računalna igra svih vremena koja je pokorila svjetsku gaming scenu.

Tomislav Pongrac

Tomislav Pongrac

Foto: Druga strana / HRT

U tri godine zaradila je više od 60 milijuna dolara, a još uvijek nije dovršena. Igra nema konačnog cilja, a dnevno je igra pola milijuna ljudi diljem svijeta. Napravila ju je hrvatska tvrtka Gamepires, koja je na krilima Scuma narasla sa šest na 56 zaposlenih. I krupnim koracima grabi dalje. Sve o ovom poslovnom pothvatu govor idejni tvorac igre i kreativni direktor Gamepiresa, Tomislav Pongrac.

 Tomislav Pongrac i Željko Kardum

Tomislav Pongrac i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi. Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.

Reprizni termin ovotjedne Druge strane je u srijedu u 4:10 te u subotu, 11. prosinca, u 15:35 na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!