Druga strana: Zanimanje - grafiter?

31.05.2022.

20:20

Autor: HRT

Slaven Kosanović Lunar  i Željko Kardum

Slaven Kosanović Lunar i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Što kad vam milenijals dođe kući i kaže da je konačno odabrao životno zanimanje: grafiter?! Želi crtati grafite po zgradama!? Trebaju li roditelji doživjeti živčani slom ili ga poduprijeti u tom poslovnom pothvatu? Uostalom kakvo je to zanimanje? Gdje je tu novac, slava i karijera? U novom izdanju emisije Druga strana, u srijedu 1. lipnja na Četvrtom u 20:05, gost emisije je proslavljeni hrvatski grafiter, Slaven Kosanović Lunar. 

video thumb

Slaven Kosanović Lunar grafički je dizajner, grafiter i umjetnik koji je proizašao iz rane hrvatske graffiti scene. Radovi mu krase gradove kao što su Amsterdam, Atenu, Auckland, Berlin, Hanoi, Havanu, Lisabon, London, Melbourne, New York, Oslo, Pariz, Saigon, Seoul, Sydney i Tokio. 

Slaven Kosanović Lunar  i Željko Kardum

Slaven Kosanović Lunar i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

S 14 godina, na obiteljskom putovanju u Berlin oduševljava se grafitima te ih i sam počinje crtati. Inspiriran hip hop kulturom osniva 1992. graffiti-hip-hop-skupinu YCP, a 1993. slika svoj prvi samostalni graffit. Ostalo je legenda. Slijede međunarodne izložbe, njegove radove objavljuju u knjigama, sam piše knjigu, strast je pretvorio u zanimanje.

Je li slikanje grafita uopće zanimanje? Može li to biti profesija koja plaća račune i omogućava uredan život? Kakav je to cjeloživotni poslovni pothvat, saznat ćete u Drugoj strani HTV-a.

Slaven Kosanović Lunar  i Željko Kardum

Slaven Kosanović Lunar i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje slijedi u 4:10 na Četvrtom te u noći na ponedjeljak, 5./6. lipnja u 0:35. 

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi

Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih emisija, kao i naš YouTube kanal

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!