Druga strana: Krenuli su iz Klinča sela i osvojili svijet

12.01.2023.

07:55

Autor: HRT

Zlatko Hrkać i Željko Kardum

Zlatko Hrkać i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Dvadeset milijuna ljudi diljem svijeta s njima se bude i liježe. Sportaši ih gledaju čim uđu u svlačionicu, a navijači kada se žele napraviti važnima pred prijateljima u kafiću. Menadžeri, skauti i treneri ih vole. Ovo je priča o dvojici prijatelja iz Klinča sela i hrvatskom proizvodu koji polako osvaja svijet. SofaScore i Zlatko Hrkać.

Emisija Druga strana na rasporedu je večeras u 20:05 na Četvrtom programu HTV-a.

video thumb

Priča je krenula 2010. godine. Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać (koji su već do tada zajedno radili na nekim internetskim projektima) potpisali su prvi ugovor za kupnju sportskih podataka i krenuli raditi na projektu koji je uoči Eura 2012. preimenovan u SofaScore. I tako, nakon 12 godina (koje su prošle u trenu) danas imaju jednu od najpopularnijih aplikacija na svijetu za praćenje - ne sporta nego sportova. 

Zlatko Hrkać i Željko Kardum

Zlatko Hrkać i Željko Kardum

Foto: HTV / HRT

Pokrivaju cijeli svijet, imaju preko 23 milijuna aktivnih korisnika. Nude online praćenje rezultata i statistike za 24 sporta i preko 11.000 liga i turnira na više od 40 jezika. Zapošljavaju 200 ljudi, prihode mjere u milijunima eura i tvrde da "nisu na prodaju". Gost emisije je suosnivač, Zlatko Hrkać. 

Zlatko Hrkać (sa snimanja emisije)

Zlatko Hrkać (sa snimanja emisije)

Foto: HTV / HRT

Gospodarska tjedna emisija Druga strana urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini. Emisiju emitiramo četvrtkom u 20:05 na Četvrtom programu.

Osim na HTV4, emisiju možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTiVideoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.      

Reprizni termin ovotjednog izdanja Druge strane slijedi u petak, 13. siječnja, u 16:05 također na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!