08:48 / 10.02.2021.

Autor: Željko Kardum/HRT

Druga strana: Prodavači iluzija

Tomislav Pamuković i Željko Kardum

Tomislav Pamuković i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Na Četvrtom programu u 21:10 pogledajte emisiju urednika i voditelja Željka Karduma, Druga strana. Gost je Tomislav Pamuković, suosnivač i suvlasnik Muzeja iluzija. 


video thumb

Neki gaje iluzije da imaju dobar poslovni pothvat. Drugi žive u iluziji da će biti dobro. Treći, uglavnom političari, žive od prodaje iluzija. Zanesenjaci žive za svoje iluzije. No, mogu li iluzije biti uspješan poslovni model? Mogu li biti izvozni proizvod? Ili se od privida ne može živjeti? Gost emisije je čovjek, koji javno nudi iluzije i obmane. 

Vjerujete li da najveći svjetski lanac muzeja ima sjedište u Hrvatskoj? I da je privatni? I da je profitabilan? Ili je to samo iluzija jer koji muzej je profitabilan? Prije šest godina bila je to samo ideja, a danas hrvatski izvozni proizvod u 30 gradova svijeta od New Yorka, Kansas Cityja, Hamburga, Toronta, Beča, Kuala Lumpura, Dubaija, Atene, Berlina, pa sve do Šangaja i najnovijeg (jučer otvoren) u New Delhiju.

Tomislav Pamuković i Željko Kardum

Tomislav Pamuković i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Kako je Muzej iluzija postao sinonim za zabavu koja se proširila po čitavom svijetu? Kako su bankarima i HAMAG-BICRU ispričali svoju priču i uvjerili ih da im daju novac? Kako su pronašli hrvatske kooperante i nagovorili ih da opremaju sve njihove muzeje diljem svijeta? Kad i kako su promijenili poslovni model i umjesto otvaranja vlastitih muzeja počeli svoju ideju prodavati kao franšizu?

O apsurdima birokracije, privlačenju ulagača te o vječnim opsjenama nepobjedivog uma priča osnivač i suvlasnik, Tomislav Pamuković.

Emisiju reprizno možete pogledati u 4:10 te u subotu, 13. veljače na Četvrtom programu u 15:35, kao i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja emisije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!