Duga mračna noć

24.08.2021.

18:53

Autor: HRT

Ponedjeljak, 6. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 6. rujna na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

U ponedjeljak, 6. rujna, u 21: 05 na Prvom programu HTV-a slijedi drugi nastavak dramske serije Duga mračna noć.

Zimske dane u roditeljskoj kući Iva provodi u društvu s Matom i njegovom tamburicom, lumpajući i pjevajući u gostionici gazde Krolla sve do jutarnjih sati. No, uz veselu pjesmu i smijeh, u gostionici se skupljaju i Nijemci iz mjesta i čuju se prve ratne koračnice.

Alojzov sin Josef po povratku iz Njemačke zanesen Hitlerom potajno pokazuje filmove nacističkih parada i drži vatrene govore. Ali ne nailazi na jednostrano oduševljenje kod svojih sunarodnjaka, pogotovo kod Bartola i muža svoje sestre Elze, Franza. To dovodi do svađa i tučnjava.

Proljeće 1941. Vojnici poražene i raspadnute jugoslavenske vojske vraćaju se kućama. Mata je u ustaškoj uniformi, a Franz već uključen u partizanski pokret koji organizira aktivist Španac. Stari Alojz zbunjen zbog raskola koji zahvaća mjesto i njegovu obitelj sluti nesreću koja dolazi.

U seriji scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka glume Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Tarik Filipović, Katarina Bistrović-Darvaš, Boris Dvornik, Žarko Potočnjak, Goran Grgić, Vera Zima, Suzana Nikolić, Minja Jovičić, Alen Liverić, Krešimir Mikić, Marija Kohn, Boris Svrtan, Vilim MatulaBoris Svrtan, Matko Raguž, Bernarda Oman, Mirela Brekalo-Popović, Danko Ljuština, Zvonimir Torjanac, Dora Lipovčan i dr.

Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, H.F.S., scenografi su Duško Jeričević i Ivan Ivan, a skladatelji Igor Kuljerić i Siniša Leopold.

Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Ponedjeljak, 6. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 6. rujna na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!