Duga mračna noć

09.09.2021.

11:24

Autor: HRT

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

Četvrti nastavak dramske serije Duga mračna noć scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka na rasporedu je u ponedjeljak, 20. rujna, na Prvom programu HTV-a u 21:05.

Odnosi između brata i sestre, Josefa i Elze, potpuno su narušeni. Ona ne može preboljeti muža za čiju smrt drži odgovornim i Josefa. No, komandant Ressler s druge strane traži još veći angažman svojih sunarodnjaka u ratom zahvaćenom mjestu. I Bartolu je život ugrožen, jer se kao Nijemac oštro suprotstavio svojima.

video thumb

Skriva se, te s Ivom bježi u šumu, gdje ih Španac odvodi u partizane. Izvršen je i prvi napad u kojem ginu njemački vojnici.

Ressler je bijesan i traži odmazdu. Nemilosrdno su pobijeni brojni hrvatski mještani. Alojz je zgranut, jer je u tome sudjelovao i njegov sin Josef. Očajnički pokušava zaštititi unuka Emila od strahota koje su ih zatekle. Za to vrijeme Elza dolazi do povjerljivih podataka o kretanju njemačkog vlaka i ubije Štefana, ubojicu svoga muža.

U seriji glume Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Tarik Filipović, Katarina Bistrović-Darvaš, Boris Dvornik, Žarko Potočnjak, Vera Zima, Suzana Nikolić, Minja Jovičić, Alen Liverić, Marija Kohn, Krešimir Mikić, Damir Lončar, Vilim Matula, Boris Svrtan, Matko Raguž, Bernarda Oman, Danko Ljuština, Zvonimir Torjanac, Dora Lipovčan.

Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, H.F.S., scenografi su Duško Jeričević i Ivan Ivan, a skladatelji Igor Kuljerić i Siniša Leopold.

Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!