Duga mračna noć

27.09.2021.

14:09

Autor: HRT

Ponedjeljak, 4. listopada na Prvom

Ponedjeljak, 4. listopada na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

U ponedjeljak 4. listopada u 21:10 na Prvom programu prikazujemo šesti nastavak serije Duga mračna noć.

video thumb

U želji da uništi otpor koji sve više jača, Ressler se služi svim sredstvima. Josef, kao jedan od njegovih najodanijih ljudi, lukavošću od stare Marijane sazna za mjesto gdje se kriju partizani. Nijemci poduzimaju veliku akciju čišćenja u kojoj je uništen gotovo cijeli bataljun njihovih sunarodnjaka u partizanskim redovima.

Dok se slavi pobjeda u Krolovoj krčmi, uz borbene pjesme i obilje pića, stari Alojz, slomljen strahotama koje su zahvatile njegovo mjesto i uništile mu obitelj, noću sam pokapa mrtve koji su ostali na bojnom polju. Nakon potresne molitve u crkvi u kojoj zaziva Božji oprost, i on će krenuti putem očajničkog čina osvete.

U seriji glume Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Tarik Filipović, Katarina Bistrović-Darvaš, Boris Dvornik, Žarko Potočnjak, Vera Zima, Suzana Nikolić, Minja Jovičić, Alen Liverić, Marija Kohn, Krešimir Mikić, Damir Lončar, Vilim Matula, Boris Svrtan, Matko Raguž, Bernarda Oman, Danko Ljuština, Zvonimir Torjanac, Dora Lipovčan. 

Scenarist i redatelj je Antun Vrdoljak. Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, H.F.S., scenografi su Duško Jeričević i Ivan Ivan, a skladatelji Igor Kuljerić i Siniša Leopold.

Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Ponedjaljk, 4. listopada na Prvom

Ponedjaljk, 4. listopada na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!