Dulum zemlje: Brankica Borović

02.01.2023.

20:15

Autor: HRT

Druga sezona dokumentarne serije Dulum zemlje donosi nam različite poljoprivredne priče i načine života diljem Hrvatske. U šest epizoda putujemo u pet hrvatskih regija: Slavoniju, Zagorje, Gorski kotar, Istru i Dalmaciju. Svaka epizoda donosi jedinstvenu priču o različitoj poljoprivrednoj grani, uključujući uzgoj crnih svinja, smilja, magaraca, krava, tropskog voća, konoplje, maslina i vinove loze. 

Ponedjeljak, 9. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 9. siječnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje / 2. sezona dokumentarne serije

U drugom nastavku koji prikazujemo u ponedjeljak, 9. siječnja, u 20:15 na Prvom programu HTV-a, predstavljamo Brankicu Borović. Brankica Borović i Paolo Mari upoznali su se i zaljubili u Rimu. Tamo su imali odlične, društveno jako cijenjene poslove i, konvencionalno rečeno, lijepo su gradski živjeli.

Međutim, oboje su osjećali da je njihov pravi život negdje drugdje. Zaputili su se u Radučić gdje su izgradili kuću, posadili smilje i doveli magarce te proizvode farm to face kozmetiku od sirovina koje sami uzgajaju. Svoj pravi život pronašli su u blizini slapova Krke, s nogama čvrsto na zemlji i pogledom u zvijezde. 

Galerija
Ponedjeljak, 9. siječnja na Prvom , Foto: Dulum zemlje/2. sezona dokumentarne serije
Ponedjeljak, 9. siječnja na Prvom , Foto: Dulum zemlje /2. sezona dokumentarne serije

Autori dokumentarne serije su Filip Filković i Tomislav Krnić, a producentica Tamara Babun.

Seriju koja ističe naporan rad, kontinuirano učenje i bezgraničnu kreativnost ljudi koji su odabrali živjeti i raditi na zemlji, ponedjeljkom osim na Prvom, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi.  

Ponedjeljak, 9. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 9. siječnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje / 2. sezona dokumentarne serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!