Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić

04.06.2022.

11:56

Autor: HRT

Nedjelja, 19. lipnja na Prvom

Nedjelja, 19. lipnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić / dokumentarna serija

Unatoč brojnim teškim izazovima, u Hrvatskoj postoje vizionari svjesni njezinog poljoprivrednog potencijala koji vlastitom energijom, trudom i resursima ulažu u njega. U 4., posljednjoj epizodi dokumentarne serije Dulum zemlje, u kojoj upoznajemo takve vizionare otkrivajući pojedine grane poljoprivrede, u nedjelju, 19. lipnja, u 20:10 na Prvom predstavljamo Denisa Bogoevića Marušića.

video thumb

Denis Bogoević Marušić do 30. je godine bio pravo gradsko dijete iz Splita. Školovao se za pomorca, radio kao kuhar i u Muzeju Grada Splita. Njegov se otac odlučio umiroviti u rodnoj Prizdrini na Pelješcu. Denis je osjetio da u tom potezu postoji potencijal za kreaciju, a ne samo za umirovljenje.

Slijedio je svog oca na djedovinu i tamo su zajedno krenuli od nule saditi plavac i grk, održavajući vinograde na biodinamički način. Petnaestak godina poslije njihova vinarija proizvodi vino koje svoje mjesto pronalazi na međunarodnom tržištu, u restoranima ovjenčanim Michellinovim zvjezdicama.

Galerija
Nedjelja, 19. lipnja na Prvom , Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić/dokumentarna serija
Nedjelja, 19. lipnja na Prvom , Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić/dokumentarna serijaNedjelja, 19. lipnja na Prvom  , Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić/dokumentarna serija

Scenaristi su redatelj Filip Filković i direktor fotografije Tomislav Krnić. Skladatelj je Dubravko Robić, producentica Tamara Babun, a urednica Tanja Kanceljak.

Produkcija: Wolfgang & Dolly za HRT, 2020.

Dokumentarnu seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Nedjelja, 19. lipnja na Prvom

Nedjelja, 19. lipnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!