Nedjelja, 19. lipnja na Prvom
Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić / dokumentarna serija
Unatoč brojnim teškim izazovima, u Hrvatskoj postoje vizionari svjesni njezinog poljoprivrednog potencijala koji vlastitom energijom, trudom i resursima ulažu u njega. U 4., posljednjoj epizodi dokumentarne serije Dulum zemlje, u kojoj upoznajemo takve vizionare otkrivajući pojedine grane poljoprivrede, u nedjelju, 19. lipnja, u 20:10 na Prvom predstavljamo Denisa Bogoevića Marušića.
Denis Bogoević Marušić do 30. je godine bio pravo gradsko dijete iz Splita. Školovao se za pomorca, radio kao kuhar i u Muzeju Grada Splita. Njegov se otac odlučio umiroviti u rodnoj Prizdrini na Pelješcu. Denis je osjetio da u tom potezu postoji potencijal za kreaciju, a ne samo za umirovljenje.
Slijedio je svog oca na djedovinu i tamo su zajedno krenuli od nule saditi plavac i grk, održavajući vinograde na biodinamički način. Petnaestak godina poslije njihova vinarija proizvodi vino koje svoje mjesto pronalazi na međunarodnom tržištu, u restoranima ovjenčanim Michellinovim zvjezdicama.
Scenaristi su redatelj Filip Filković i direktor fotografije Tomislav Krnić. Skladatelj je Dubravko Robić, producentica Tamara Babun, a urednica Tanja Kanceljak.
Produkcija: Wolfgang & Dolly za HRT, 2020.
Dokumentarnu seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.
Nedjelja, 19. lipnja na Prvom
Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić / dokumentarna serija
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!