Dulum zemlje: Zvonimir Kalić

23.01.2023.

20:55

Autor: HRT

Druga sezona dokumentarne serije Dulum zemlje donosi nam različite poljoprivredne priče i načine života diljem Hrvatske. U šest epizoda putujemo u pet hrvatskih regija: Slavoniju, Zagorje, Gorski kotar, Istru i Dalmaciju. Svaka epizoda donosi jedinstvenu priču o različitoj poljoprivrednoj grani, uključujući uzgoj crnih svinja, smilja, magaraca, krava, tropskog voća, konoplje, maslina i vinove loze. U petom nastavku koji prikazujemo u ponedjeljak, 30. siječnja u 20:15 na Prvom programu HTV-a, predstavljamo Zvonimira Kalića.

Zvonimir Kalić ima magisterij iz međunarodnih odnosa, širok osmijeh i zvonki glas, ali i zlatne ruke za poljoprivredu.

Ponukan blagodatima konoplje za zdravlje kojima je posvjedočio u vlastitoj obitelji, posvetio se uzgoju ove kulture, a od nje proizvodi i ulje i još nekoliko desetaka proizvoda.

U posao je uključena cijela obitelj. Njihov OPG nadomak Đakova potvrdio je da u Slavoniji ima mjesta za najrazličitije poljoprivredne kulture.

Ponedjeljak, 30. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 30. siječnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje / dokumentarna serija

Autori dokumentarne serije su Filip Filković i Tomislav Krnić, a producentica Tamara Babun.

Seriju koja ističe naporan rad, kontinuirano učenje i bezgraničnu kreativnost ljudi koji su odabrali živjeti i raditi na zemlji, ponedjeljkom osim na Prvom, možete pratiti i preko multimedijske platforme u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Ponedjeljak, 30. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 30. siječnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!