Dunja Vejzović Masterclass Opera Gala, prijenos

16.09.2021.

13:55

Autor: HRT

Dunja Vejzović

Dunja Vejzović

Foto: Dunja Vejzović Masterclass Opera Gala / HRT

U nedjelju, 26. rujna na Trećem programu u 20:05 iz Hrvatskog glazbenog zavoda prenosimo koncert Dunja Vejzović Masterclass Opera Gala, Hrvatski komorni orkestar i dirigent Matija Fortuna. Poslušajmo nadolazeći naraštaj vrhunskih opernih umjetnika u poznatim opernim arijama.

Nedjelja, 26. rujna na Trećem

Nedjelja, 26. rujna na Trećem

Foto: Dunja Vejzović Masterclass Opera Gala / HRT

Dunja Vejzović nije samo jedna od naših u svijetu najpoznatijih opernih diva (mezzosopranistica i sopranistica), već i naša najtraženija vokalna pedagoginja.

Već je godinama razvila vrhunsku metodu rada u stvaranju uspješnih opernih pjevača, što na akademijama gdje je predavala, što na vrlo posjećenim međunarodnim majstorskim tečajevima. U Hrvatskoj je najpoznatiji njezin ljetni tečaj na otoku Rabu, kojega često posjećuju mnogi strani mladi pjevači.

Ove je godine za lokaciju odabrala poviješću breneti Hrvatski glazbeni zavod u čijem je posvećenim prostorima tijekom rujna održala nekoliko ciklusa tečajeva i na kraju svoje najbolje studente pripremila za završni opera gala koncert uz Hrvatski komorni orkestar pod vodstvom maestra Matije Fortune. 

Redateljica je Mirena Stijačić, a urednica i voditeljica Jana Haluza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!