13:45 / 15.05.2021.

Autor: HRT

Eko zona

Srijeda, 26. svibnja na Prvom

Srijeda, 26. svibnja na Prvom

Foto: Eko zona / HRT

U srijedu, 26. svibnja na Prvom u 11:10 ne propustite novo izdanje Eko zone. 

Do kraja 2023. moramo izgraditi pročistače za sva naselja veća od 2000 stanovnika. Na Mrežnici, u centru Duge Rese postoji desetak direktnih izljeva kanalizacije a neki se stanovnici ne žele priključiti na nju.

U želji za posjedovanjem živih primjeraka rijetkih i ugroženih vrsta poput papiga ili luksuznih predmeta kao što je bjelokost pojedinci su spremni platiti vrtoglave iznose. Zato je ilegalna trgovina njima vrlo unosna i raširena. Nerijetko uključuje kriminalne organizacije povezane s trgovinom drogom, oružjem i ljudima. Time predstavlja ozbiljnu prijetnju biološkoj raznolikosti našeg planeta.

U Parku prirode Lonjsko polje predstavljena je mobilna aplikacija Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja - "Invazivne vrste u Hrvatskoj".

Na ovogodišnji Svjetski dan voda u krugu tvrtke Vodovod - Osijek pušteno je u rad novo postrojenje za dvostupanjsku filtraciju vode.Urednik je Mladen Iličković.

Novinari su Mladen Iličković, Snježana Babić, Igor Ahmetović i Renata Ostović.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!