Eko zona

03.02.2022.

11:05

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Novo izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu 9. veljače na Prvom programu u 11:10.

Smanjenje uporabe pesticida za 50% do 2030. godine jedna je od ključnih mjera Europskog zelenog plana. Trenutačno, međutim, ne postoje točni podaci gdje se, kada i u kojim količinama koriste u državama članicama.

Industrija najavljuje manje opasna zaštitna sredstva te upozorava na krijumčarenje pesticida iz zemalja izvan Europske unije. Europska komisija s druge strane obećava poticaje za znanstvene i inovativne pokušaje zamjene pesticida drugim načinima zaštite.

U listopadu prošle godine Europska komisija odobrila je registraciju nove Europske građanske inicijative "Zaustavimo 5G-Ostanimo povezani, ali zaštićeni". Inicijativa zahtijeva bolje zakone o zaštiti zdravlja ljudi, flore i faune od mogućih štetnih utjecaja ove bežične tehnologije.

Novinari su urednik Mladen Iličković i Snježana Babić.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Reprizni termin na rasporedu je u subotu, 12. veljače, na Četvrtom programu u 9:05 te u ponedjeljak, 14. veljače, u 23:35 također na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!