08:13 / 15.02.2022.

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Novo izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu, 16. veljače, na Prvom programu u 11:10.

Upotreba vodika kao izvora energije i za njezino skladištenje jedan je od načina kako napustiti fosilna goriva. U tijeku je javna rasprava o Prijedlogu Hrvatske strategije za vodik od 2021. do 2050. Jedna od koautorica tog Prijedloga je izvanredna profesorica na zagrebačkom Fakulteta strojarstva i brodogradnje i voditeljica Laboratorija za energetska postrojenja, Ankica Kovač.

video thumb

Njemačka donacija edukativnog autobusa zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje čiji će ga djelatnici prenamijeniti s pogonom na vodik.

Kompanija Tehnix dobila je godišnju nagradu Udruge inovatora Hrvatske za inovaciju bioreaktorskog postrojenja za proizvodnju komposta.

Urednik emisije je Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Reprizni termin na rasporedu je u subotu, 19. veljače, na Četvrtom programu u 8:30 te u ponedjeljak, 21. veljače, u 23:35 također na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!