10:08 / 16.02.2022.

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Premijerno izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu, 23. veljače, na Prvom programu u 11:10.

U Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskome Brodu su reforme već davno počele jer je škola kroz nekoliko europskih projekata opremljena za podučavanje o budućnosti ekološke poljoprivrede, što podrazumijeva proizvodnju i preradu ekoloških proizvoda.

Nedavno je završilo javno savjetovanje o prijedlogu nove odluke o prikupljanju otpada u Zagrebu. Prema toj odluci računi bi se sastojali od fiksnog i varijabilnog dijela koji bi ovisio o količini proizvedenog miješanog otpada na mjesec.

Udruge i znanstvene institucije pozivaju sve zainteresirane na javno savjetovanje o smjernicama koje nam mogu pomoći u povećanju udjela obnovljivih izvora energije u lokalnim zajednicama te tako ubrzati energetsku tranziciju. 

Nedavno su profesori s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu, Ivica Tikvić i Damir Ugarković, napisali knjigu Opća i krajobrazna ekologija šumskih ekosustava umjereno toplog klimatskog područja.

Novinari su Snježana Babić i urednik emisije Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Reprizni termin na rasporedu je u subotu, 26. veljače, na Četvrtom programu u 9:05 te u ponedjeljak, 28. veljače, u 23:35 također na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!