Eko zona

03.03.2022.

12:06

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Premijerno izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu, 9. ožujka, na Prvom programu u 11:10.

U Hrvatskoj se na godinu instalira prema neslužbenim procjenama nekoliko tisuća dizalica topline s tendencijom stalnog rasta. Neki investitori u Hrvatskoj počeli su ugrađivati dizalice topline i u stambene zgrade jer kupci ne žele strahovati od visokih cijena plina.

Desetljećima se u bivšoj državi u jamu Sovjak u općini Viškovo bacao različit industrijski otpad, iznimno opasan za okoliš i zdravlje ljudi. Fond za zaštitu okoliša potpisao je ugovor s izvođačem radova za sanaciju tog otpada.

U zadarskoj šumi Musapstan djelatnici Hrvatskih šuma su sredstvima iz EU fondova uredili vježbalište, igralište, trim i pješačku stazu a pritom iz nje izbacili 50 tona otpada.

Hrvatski ornitolozi i ekološki aktivisti na svojem su natječaju izabrali sovu ušaru za hrvatsku pticu godine.

Počela je gradnja bjelovarske sortirnice otpada sufinancirane sredstvima iz europskih fondova.

Novinari su Snježana Babić i urednik emisije Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Reprizni termin na rasporedu je u subotu, 26. veljače, na Četvrtom programu u 9:05 te u ponedjeljak, 28. veljače, u 23:35 također na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!