13:04 / 22.03.2022.

Autor: HRT

Eko zona

Srijedom na HTV1

Srijedom na HTV1

Foto: Eko zona / HRT

Premijerno izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu, 23. ožujka, na Prvom programu u 11:05.

O. Š. Miroslava Krleže prva je od 13 zagrebačkih škola koja je obnovljena i konstrukcijski ojačana nakon potresa 2020. Nedavno je i otvorila svoja vrata učenicima, a fasada će biti dovršena za nekoliko mjeseci.

U selu Otruševec pokraj Samobora nalazi se Grgosova špilja. Geomorfološki je spomenik prirode sa bogatim špiljskim ukrasima. Ujedno je poznata turistička atrakcija Zagrebačke županije.

Predsjednica Udruge Bingo pčelarenja Jadranka Luketa-Marković te članice i članovi Učeničke zadruge "Maslina" održali su radionicu "Uzgoji biljčicu za našu pčelicu".

Na Visu je instalirana prva malo solarna elektrana koja je sufinancirana s 80 posto potrebnih sredstava preko natječaja Fonda za zaštitu okoliša.

Dubrovačko neretvanska županija jedan je od partnera u projektu prekogranične suradnje Italije i Hrvatske Watercare. Cilj je projekta poboljšanje kakvoće mora za kupanje - na ušću rijeke Neretve.

Novinari su Snježana Babić, Sandra Lacković i urednik emisije Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!