10:53 / 06.04.2022.

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Premijerno izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu, 13. travnja, na Prvom programu u 11:10.

Prema izvješću Programa UN-a za okoliš u svijetu se na godinu baci oko 930 milijuna tona hrane. Istovremeno je više od 800 milijuna ljudi gladno. U Hrvatskoj, pak, na godinu na odlagalištima završi gotovo 290 tisuća tona hrane. Kako to smanjiti? 

Osnivač zaklade Isha, jogi i vizionar Sadhguru krenuo je na stodnevno putovanje motociklom dugo 30 tisuća kilometara, kroz 24 zemlje s ciljem osvještavanja javnosti o problemu degradacije poljoprivrednog zemljišta u svijetu.

Eko škola Opatija.

Početkom ožujka u Nairobiju u Keniji šefovi država, ministri okoliša i drugi predstavnici 175 zemalja svijeta jednoglasno su podržali rezoluciju Skupštine UN-a za okoliš da će do 2024. razviti globalni pravno obvezujući sporazum o okončanju onečišćenja plastikom.

Aplikacija za potrošače o potrošnji kućanskih uređaja. 

U sklopu Akcijskog plana kružnoga gospodarstva Europske unije, u Puli djeluje radionica Re-Geppetto.

Novinari su Snježana Babić, Ana Bartolović i urednik emisije Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!