Eko zona

05.05.2022.

14:36

Autor: HRT

Srijedom na Prvom

Srijedom na Prvom

Foto: Eko zona / HRT

Novo izdanje emisije Eko zona ne propustite u srijedu, 11. svibnja na Prvom programu u 11:15.

U proteklih šest mjeseci djelatnici Laboratorija za drvo u graditeljstvu Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije su na 60 mjesta u krovištu zagrebačke katedrale uzeli 480 uzoraka kako bi dobili podatke koji će biti nužni za buduću sanaciju. Potvrdilo se ono što znamo već od prije: drvo je ekološki, održiv i pouzdan materijal za građenje.

Djelatnici Uprave šume Bjelovar izrađuju novi desetogodišnji Program gospodarenja s planom upravljanja područjem ekološke mreže Natura 2000.

Nedavno su u Zagrebu Svjetska organizacija za zaštitu prirode-WWF i udruga Biom organizirali okrugli stol o smanjenju prilova u jadranskom ribarstvu.

Na krovu vukovarskoga Vodovoda izgrađena je solarna elektrana koja uz pomoć 1266 panela i snage prirode - proizvodi električnu energiju, a u konačnici i pitku vodu.

Urednik emisije je Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!