Eko zona

25.05.2022.

12:42

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Emisiju Eko zona u njezinu novom izdanju ne propustite u srijedu 1. lipnja u 11:10 na Prvom programu HTV-a.

Europska komisija planira izuzeti organizme proizvedene novim tehnikama genetskog inženjerstva iz važećeg europskog zakonodavstva o GMO-ima. Prema sadašnjim pravilima i stari i novi GMO-i moraju proći određenu proceduru prije stavljanja na tržište u Uniji-procjenu rizika za zdravlje ljudi i okoliš te njihovo jasno označavanje za potrošače. 

Ekološka poljoprivrednica Helena Bogdanić iz Otočca solidno živi od uzgoja malina i ljekovitog bilja na samo 1,5 hektar svojeg posjeda. 

Hrvatsko meteorološko društvo i udruga Eko Kvarner provode projekt Kvarner Extrem u kojem se primjenjuju inovativne tehnologija za odgovor na krizne situacije nastale pojavom ekstremnog vremena.

Projekt Cro Buzz Klima odgodom košnje želi očuvati staništa za oprašivače u gradu.

U Zagrebu je održana konferencija "Nova era prometa", to je bio 3. forum o električnim vozilima i plovilima na plin, vodik, amonijak te o rješenjima za održiv razvoj prometa.

Urednik emisije je Mladen Iličković.  

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!